Bizarni beauty savjeti koji stvarno djeluju!



Izvor: zadovoljna.hr

Bezbroj puta smo naišli na savjete za uljepšavanje koji su na granici apsurda. Ocat za sjajnu kosu, lubrikant za blistave trepavice i bjelanjak za hidrataciju samo su neki od prijedloga. U moru ideja izabrali smo nekoliko, vjerovali ili ne, zaista djeluju.

Puder za masnu kosu
Ako se vaša kosa prebrzo masti, umjesto da je prečesto perete i pogoršate situaciju, nanesite lagano malu količinu pudera u prahu na korijen vlasi s četkicom za nanošenje rumenila ili bronzera. Puder će upiti svu masnoću s kože tjemena prije nego dospije na cijelu kosu.

Parfem na češlju
Kako bi vaša kosa bila mirisna cijeli dan, nanesite nekoliko kapi parfema na češalj ili četku za češljanje. Tako ćete tokom češljanja parfem nanijeti duž cijele kose i vlasi će ga lagano upiti i zadržati satima.

Antihistaminici protiv crvenila
Ako vas muči dugotrajno crvenilo lica nakon vježbanja, uzmite jedan od antihistaminika, lijekova kojima se liječe alergije, jer će pomoći u smanjenju crvenila.

Avokado za hidrataciju
Umjesto hidratantne kreme pokušajte na kožu nanijeti jedan očišćeni, zgnječeni avokado i ostaviti ga na koži dvadesetak minuta. Avokado će pružiti vašoj koži nevjerojatnu mekoću i podatnost.

Super ljepilo za spas nokta
Znamo koliko je grozno kad su napokon svi nokti savršeno jednaki i onda se dogodi da jedan pukne. No zašto očajavati kad ga jednostavno možemo jednom kapljicom super ljepila vratiti natrag i lakom za nokte lako sakriti prijelom.

Krema za neposlušne obrve
Obrve ćete lako ukrotiti s malo hidratantne kreme koja će ih omekšati i olakšati oblikovanje te im dati zdravi sjaj.

Soda bikarbona protiv 'preplanulih' prugica
Ako ste nakon nanošenja sredstva za samotamnjenje više šareni nego preplanuli, problem ćete riješiti tako što ćete nanijeti malo sode bikarbone na spužvicu za piling i njome istrljati kožu i tako ukloniti višak sredstva za samotamnjenje.

Pasta za zube protiv prištića
Nanesite kapljicu paste za zube na prištić i ostavite da djeluje 15 minuta. Pasta će izvući masnoću iz njega i on će se jednostavno isušiti.

Zamrznuta olovka za oči
Ako se vaša olovka za oči razmazuje i ostavlja sitne mrvice tijekom nanošenja, držite je u hladnjaku prije nanošenja jer će biti kompaktnija za nanošenje i dugotrajnija na kapcima.

Zagrijani uvijač trepavica
Uvijač je za ravne i kratke trepavice jednako spasonosno rješenje kao pegla za neposlušnu kosu. Da bi učinak uvijača bio što bolji, zagrijte ga sušilom za kosu kako bi lakše izdužili trepavice i kako bi ostale uvijene što duže.

Sapun bez vode
Sapune od prirodnih sastojaka koji su previše lijepi da bismo ih koristili možete upotrijebiti, a da ih pritom ne potrošite. Jednostavno ih stavite u ormar ili ladicu s odjećom kako bi upila njihov miris i prenijela ga i na vašu kožu. Tako će pridonijeti svježini odjeće i vaše kože, a i dalje će ostati u komadu.

Lubrikant za trepavice
Ne trebate sjenilo, šljokice, maskaru i uvijač kako biste postigli zanosan pogled ispod trepavica. Sve to će zamijeniti tanki sloj lubrikanta koji će vaše trepavice učiniti sjajnima i tamnijima, a vaš pogled zanosnim.

Čaj na koži
Ako imate osjetljivu ili crvenilu sklonu kožu, s vremena na vrijeme je lagano izmasirajte ocijeđenom i ohlađenom vrećicom zelenog čaja, koji će smiriti kožu i smanjiti crvenilo zahvaljujući svojim protuupalnim i smirujućim svojstvima.

Regenerator za depilaciju
Kao što čini kosu mekom i glatkom, regenerator isti učinak ima i na sve dlačice na tijelu. Stoga ga možete iskoristiti umjesto kreme za depilaciju. Omekšat će dlačice i bit će ih lakše ukloniti, a koža će ostati glatka i podatna.

Ocat za sjajnu kosu
Kao što daje sjaj i blistavu čistoću staklu na prozorima, ocat može vratiti sjaj i vašoj kosi. Pomiješajte ga s mineralnom vodom i nanesite na suhu kosu te ostavite da djeluje 15 minuta, a zatim isperite šamponom. Ovaj prirodni balzam vratit će vašoj kosi sjaj i volumen.

Losion i parfem – 2 in 1
Umjesto da skupo plaćate losione za tijelo s mirisom poznatih parfema, kapnite nekoliko kapi parfema u običan losion za tijelo i vaša koža će satima mirisati po vašem omiljenom parfemu.

Hidratantna krema protiv žuljeva
Ako vam prijeti nastajanje žulja, namažite nadraženo područje običnom hidratantnom kremom kako bi spriječili daljnje trenje i nastajanje neugodnih ranica.

Maska od bjelanjka
Kako biste vratili svježinu umornoj i isušenoj koži lica, nanesite bjelanjak svježeg jajeta na kožu i ostavite da djeluje pet minuta. Proteini iz bjelanjka nahranit će kožu i vratiti joj potrebnu vlagu.

Toaletni papir umjesto ručnika
Umjesto grubim ručnikom, nakon pranja lice posušite toaletnim papirom, koji je mnogo nježniji i mekši za vašu kožu i neće je previše isušiti.