Tri vježbe koje "tope" masne naslage oko stomaka


ukloniti masne naslage sa stomaka


Masne naslage oko stomaka ili tzv "šlauf" oko stomaka primjećujemo kada zakopčamo hlače. Taj šlauf je najveći estetski neprijatelj na stomaku, kako kod žena tako i kod muškaraca. Zato vam savjetujemo tri lagane vježbe koje će vam pomoći da postepeno uklonite šlauf sa stomaka. 

Vježba 1.

Stanite uspravno u raskorak u širini ramena i raširite ruke. Sagnite se u pretklon, jednom rukom dotaknite vrh prstiju suprotne noge, a drugu naslonite na struk te isto ponovite naizmjence s drugom rukom.
Vježbu ponovite 50 puta, odnosno svaku stranu 25 puta.

Vježba 2.

Stanite uspravno u raskorak u širini ramena, s lagano savijenim koljenima. Ruke stavite iza glave i raširite laktove kao kada radite sklekove. Okrećite gornji dio tijela u lijevu te naizmjence u desnu stranu koliko god možete, a da pritom ne pomičete bokove.
Vježbu ponovite 50 puta, odnosno svaku stranu 25 puta.

Vježba 3.

legnite na pod ispruženih nogu i zategnite stopala prema gore, a ruke podignite iznad glave. Noge podignite od poda te krenite sa spuštanjem ruku prema nogama tako da s poda podignete ramena kao da radite plitke trbušnjake te se polako vratite u početni položaj.